7 x Gezellige koffie en lunch adresjes van Utrecht - Puur van Geluk (2024)

Een dagje of weekendje Utrecht is altijd een goed idee! Winkelen in de leuke winkelstraatjes, wandelen over de bruggen of een tochtje maken over de Utrechtse grachten. Utrecht is the place to be als het gaat om genieten en plezier maken. Niet zo gek dus dat we hier 7 lekkere koffie en lunch hotspots hebben gevonden waar je tussen het winkelen door kunt bijkomen, genieten van een verse cappuccino met lekkers en waar je de mooiste herinneringen maakt. Alleen, samen of met een groep vriendinnen. Hier moet je zijn! 7 x Gezellige koffie en lunch adresjes van Utrecht.

1. Broei

Je kent ze vast wel! Van die inspirerende fijne plekjes waar je kunt genieten van een verse kop koffie in een hele ontspannen setting. Let’s meet Broei! Broei is een koffie en lunch hotspot aan de Oostkade in Utrecht waar plannetjes bedacht en uitgewerkt worden, waar je tussen het winkelen door kunt opladen en waar de mooiste gesprekken gevoerd kunnen worden. Een plek waar je je gelijk helemaal thuis voelt en waar de lekkerste taartjes, broodjes en meer geserveerd worden.

Ze doen inspiratie op in alle keukens van de wereld en ze maken alles zelf. Het menu wisselt met de seizoenen mee, dus er is altijd weer iets anders lekker te vinden bij Broei. Ze werken zo veel mogelijk met lokale en kleinschalige boeren, brouwer, branders en telers. Dedranken die worden geserveerd zijn zoveel mogelijkdirect trade, lokaal of van kleinere ondernemers. Bij Broei kun je alle kanten op. Van een heerlijke kop koffie, een creatief belegd broodje, een goddelijk stukje taart tot uitgebreidelunch, brunch en meer.

Ook hebben ze sinds deze week de Broei bakkerij geopend. Ze gaan het brood dus niet meer bakken in Broei, maar in een aparte bakkerij, waardoor ze nog meer brood kunnen gaan bakken. Er komt dus ook een verkooppunt van het brood in het restaurant. Hoe tof is dat!?De gerechtjes van Broei zijn echte kunstwerkjes op je bord en zijn met liefde en passie bereid. Dat zie je en dat proef je! Vergeet er geen lekkere ice tea, kombucha of andere frisdrank bij te bestellen! Broei maakt namelijk bijna alle drankjes zelf. En ook aan de kleine foodlovers is gedacht, je kunt namelijk gerust een bammetje met pindakaas of jam bestellen. Kies uit één van de drie verschillende huisgemaakte limonades en jullie dag kan niet meer stuk.Neem dus gerust de kleintjes mee!
Broei
Oosterkade 24
3582 AV Utrecht

2. deKleineBaron

Op zoek naar een gezellige plek in Utrecht voor een kop koffie of om gezellig en uitgebreid te lunchen? Dan ben je bij deKleineBaron meer dan welkom! Schuif aan voor een kopje thee of koffie en ook voor een lekker hapje of rijkelijk belegd broodje ben je hier aan het juiste adres. Geniet van de huiselijke sfeer en lekker eten met een goed geweten. BijdeKleineBaron maken ze namelijk zo veel mogelijk gebruik van duurzame, biologische en streekgebonden producten. Ze vinden de herkomst en kwaliteit van producten erg belangrijk en daar stoppen ze dan ook maar wat graag een flinke dosis liefde, tijd en passie in. De menukaart is gevarieerd en bevat (h)eerlijke en verfijnde gerechten. Je kunt zelfs met een goed gevulde picknickmand op pad om de stad te verkennen of om je lief mee te verrassen natuurlijk! Hoe leuk is dat!? Of wat dacht je van een uitgebreide high tea? Samen met familie of vriendinnen lekker happen en kletsen?Met mooi weer kun je genieten van het heerlijke terras, vlakbij het Julianapark. Bovendien is deKleineBaron gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar ook de auto kun je hier makkelijk kwijt, want je kunt overal in de buurt gratis parkeren. Wees welkom en kom gezellig binnen voor een kop koffie, een uitgebreide lunch of één van de andere lekkernijen.
deKleineBaron
Sweder van Zuylenweg 56
3553 HG Utrecht

3. Ubica

Aan het Stadhuisplein in Utrecht is café/restaurant Ubicagevestigd. Een karakteristiek historisch pand waar traditionele en moderne elementen op een harmonieuze wijze samenkomen. De ideale plek om even te ontspannen. Voorin het restaurant is een café gedeelte waar je gezellig een kop koffie kunt drinken of lekker kunt borrelen. Achterin het pand bevindt zich het stijlvolle restaurant waar je een fijne lunch of uitgebreid diner kunt bemachtigen. Voor de lunch vind je hier heerlijke belegde broodjes, frisse maaltijdsalades, verse soepen en vergeet ook vooral de klassiekers zoals, een broodje hamburger, club sandwiches, uitsmijter of het uitgebreide 12 uurtje niet.

Ideaal om op krachten te komen na een stadswandeling of na een ochtendje shoppen in de gezellig winkelstraten van Utrecht. Allegerechten worden met de grootste zorg samengesteld en in de keuken van Ubica werken ze alleen met dagverse producten. Zo heb je altijd elke dag een lekkere, voedzame en verse lunch te pakken. Heb je last van een allergie? Maak het bespreekbaar en ze maken met liefde iets anders voor je klaar.Genietin een gezellige ambiance en wanneer het mooi weer is, kun je heerlijk toeven op het terras in het zonnetje.
Ubica
Ganzenmarkt 24-26
3512 GE Utrecht

4. Koffiebar Cupp

Nog een koffie en lunch pareltje in Utrecht die je niet mag missen! Cupp specialty coffee, tea and food in de Nobelstraat in het centrum. Bij koffiebar Cupp staan ze dagelijks voor je klaar om je espresso, ontbijt, lunch, krant, filterkoffie of kop thee voor je klaar te zetten. Het enige wat je hoeft te doen is genieten! Begin je dag met een verlaat ontbijt, neem een lekkere kop koffie of ga uitgebreid lunchen met een vriend of vriendin. De mogelijkheden bij Cupp zijn eindeloos. Je kunt alle gerechten van de kaart bestellen op elk moment van de dag. Heb je in de middag bijvoorbeeld zin in een smoothie en een twisted yoghurt met appelspaghetti & espresso jam? Bestel waar je zin in hebt, hier is echt niets te gek! Er is gewoon altijd wel een goede reden te vinden om neer te strijken bij deze geweldige koffiebar in het centrum van Utrecht. En voor de echte koffielovers onder ons? Cupp geeft super interessante en leerzame Barista Workshops. Ontdek de wereld achter het bruine geluk. Tof om samen met je collega’s, vrienden of familie je barista skills op te voeren en om te ontdekken dat er ook een barista in jou schuilt. Genieten staat centraal!

Cupp

Nobelstraat 239
3512 EM Utrecht

5.Museumcafé Ginkgo

Spreken de woorden koffie/thee en een cultureel tripje jou aan? Breng dan een bezoekje aan het Universiteitsmuseum of de Oude Hortus in Utrecht! In het Universiteitsmuseum kun je prachtige voorwerpen zien en ontdekken en tussendoor bijkomen inMuseumcafé Ginkgo. De Oude Hortus is een heerlijke groene tuin midden in de stad en tevens een stilteplek om even aan de hectiek van de dag te ontsnappen. Klinkt heerlijk rustgevend!

Heb je zin om de gezelligheid op te zoeken, dan kun je dat vinden in het museumcafé. Hetmuseumcaféis geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur en tijdens vakanties is het museum ook op maandag geopend (check de site voor actuele openingstijden). Je kunt na een bezoek aan het museum of de tuin terecht bij het museumcafé voor een heerlijke kop koffie of thee, smaakvolle taartjes, lekkere belegde broodjes, maar ook een lekkere borrel behoort tot de mogelijkheden. Let op:het museumcafé is alleen toegankelijk met een geldig entreebewijs voor het Universiteitsmuseum en/of de Oude Hortus.

Hetmuseumcaféheeft een groot, zonnig terras dat uitkijkt op de tuin, adembenemend mooi! Hier kun je in de zomer heerlijk vertoeven na een mooie wandeling in de tuin. Het museumcafé is gevestigd in het voormalige Zaadhuis van het Botanisch Laboratorium en zeker een bezoekje waard tussen al het ontdekken door. Niets is lekkerder dan weer op te kunnen laden onder het genot van een hapje en een drankje. Zo kun je daarna weer lekker verder op ontdekkingstocht in het museum en de tuin.
Museumcafé Ginkgo
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht

6. Black Brew Koffiebar

Ben je gek op koffie en muziek? Dan klinkt Black Brew koffiebar je vast als muziek in de oren. Deze koffiebar combineert namelijk koffie met muziek en dit zorgt voor een gezellig sfeertje en een overdosis geluk. Geniet van een kopje zwart geluk lokaal gebrand door Keen Coffee Roasters. Naast smaakvolle selfmade brownies en cakes serveren ze ook een heerlijke uitgebreide all-day brunch. Bijzonder lekkere foodies staan op de menukaart te pronken, als dat geen lastige keuze wordt. Bio yoghurt, breakfast bowl, salades, panini’s, bagels, sandwiches en toasted flatbread. Oehhh… loopt het water jou ook al in de mond?

Combineer deze lekkernijen met een verse kop koffie, een kopje thee, gezonde smoothie of ander lekker drankje en je dag kan niet meer stuk. Heerlijk om tussen de bedrijven door even op te laden, te genieten van een rustpauze tijdens het winkelen of om lekker een momentje voor jezelf in te plannen en neer te strijken bij Black Brew koffiebar. De grammofoonplaat en koptelefoon staan voor je klaar. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren naar de muziek en genieten van al het lekkers, puur geluk!
Black Brew
Willemstraat 55
3611RH Utrecht

7. District

District is een ontspannen ontbijt- en lunchplek in Utrecht-Oost waar je kunt genieten van lekkere koffie en huisgemaakte producten en gerechten. De ideale plek om even tot rust te komen of juist bij te kletsen met je moeder, goede vriend of vriendin of om samen gezellig met je gezin te vertoeven. De producten zijn vers en homemade uit eigen bakkerij of gemaakt door lokale leveranciers. Wat dacht je bijvoorbeeld vanhuisgemaakte granola, vers gebakken bananenbrood, ontbijtmuffin, scrambled eggs met avocado, soep, quiches, salades en ga zo maar door. Daarnaast vind je hier ambachtelijke en goddelijke taartjes voor bij de koffie of thee.

Wil je verschillende lekkernijen proeven? Dat kan! Ga voor een uitgebreide high tea bestaande uit diverse lekkere hapjes. Ook bieden ze glutenvrije opties aan voor degene die een glutenvrij dieet volgen. De menukaart is super gevarieerd en het sfeertje is meer dan goed! Dat kan niet anders dan een geslaagd koffie en/of lunchfeestje worden. Heb je het te druk of wil je de heerlijkheden thuis, op je werk of op een andere locatie happen? Geen probleem, bij District kun je alles wat op de menukaart staat meenemen voor onderweg, thuis of locatie naar wens. Als dat geen genieten is!
District
Jan van Scorelstraat 1-7
3583 CJUtrecht

Heb jij nog tips om deze 7 x gezellige koffie en lunch adresjes van Utrecht aan te vullen? Laat het ons weten!

>>> Deze overnachtingsplekken in Utrecht mag je niet missen!

>>> Meer gezellige hotspots

7 x Gezellige koffie en lunch adresjes van Utrecht - Puur van Geluk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6050

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.